Ben jij klaar om je fantasie te gaan gebruiken? Alleen dan wel de duistere kant van je fantasie! Kun jij de Black Stories ontrafelen? Er komen 31 misdaden, 49 lijken, 11 moorden, 12 zelfmoorden en 1 dodelijke maaltijd te pas. Maar hoe is dit allemaal gebeurd? Aan jou de taak om hier achter te komen. In onze review en speluitleg kun je lezen of Black Stories wat voor jou is!

: Holger Bösch
: Tucker’s Fun Factory
: Vanaf 12 jaar
: 2 tot 15 spelers
: ± 20 minuten
: Denkspel

Doel van het spel

Black Stories is een denkspel dat je met minimaal twee spelers kunt spelen. In totaal zijn er 50 stories te ontrafelen, je speelt 1 kaart per ronde. Het doel van het spel is om de oplossing te raden van een mysterieuze situatie. Eén raadselmeester word gekozen en beantwoord de vragen die andere spelers stellen.

Het spelverloop

Opzetten van het spel
Je start met het kiezen van één raadselmeester, die speler pakt een Black Story kaart van de stapel. De raadselmeester leest de situatie die op de voorkant van de kaart omschreven staat hardop voor aan de andere spelers. Daarna leest de raadselmeester voor zichzelf de achterkant van de kaart.

Hoe speel je het spel?
Op de achterkant van de kaart staat de oplossing hoe of waarom dit gebeurd is. De andere spelers moeten gaan raden aan de hand van vragen die ze één voor één mogen stellen. Het moeilijke aan het raden van een Black Story is dat de raadselmeester enkel vragen mag beantwoorden met ‘Ja’ of ‘Nee’. Denk dus goed na wat voor vraag je stelt en hoe je deze stelt zoals: ‘Zijn er meerdere personen bij betrokken?’ of ‘Is het van belang waaraan de persoon is overleden?’.

Welke vraag je dus niet mag stellen ‘Is deze persoon met opzet of door ongeval om het leven gekomen?’ deze vraag zal je anders moeten formuleren met bijv. ‘Is de persoon omgekomen bij een ongeval?’.

Einde van het spel
Wanneer de oplossing helemaal is ontrafeld hebben jullie deze mysterieuze Black Story opgelost! Op naar nog 49 andere mysteries in de doos, of toch een andere van de reeks of een speciale editie!

Inhoud van het spel: Links het doosje, in het midden de kaarten waarvan je er 50 krijgt en rechts de spelregels.

Handige tips

Sommige verhalen kun je met een paar vragen al op de goede richting zitten, maar er zitten ook moeilijke verhalen tussen waar je heel hard voor moet nadenken!

Gaan spelers helemaal de verkeerde kant op met hun gedachtes, geef dan een tip de goede richting in of zeg dat de spelers door moeten vragen over bijv. ‘Hoe is de persoon overleden’. Zo blijft het leuk voor iedereen!

Wist je dat er ondertussen al 13 Black Stories edities zijn uitgebracht? Dat zijn wel 650 gitzwarte verhalen die ontrafeld moeten worden. Er zijn tot nu toe vier speciale edities uitgebracht: Funny Death, Real Crime, Holiday en Shit Happens. Deze geven echt een thema aan de verhalen. Hoeveel Black Story verhalen heb jij al gespeeld?

Er zijn speciale edities gemaakt voor kinderen, het heet alleen net even anders. Elke editie heeft namelijk een kleur zoals: Green Stories, Red Stories of White Stories. Er is ook een speciale Rainbow Stories uitgebracht, al deze spellen zijn voor kinderen vanaf 8 jaar te spelen. Ideaal voor bijv. op de basisschool, na het eten of om een story te ontrafelen voor je kinderen naar bed gaan!

De voorkant van de kaarten. De kaarten zijn qua formaat groot (groter dan een standaard kaarten deck) en erg overzichtelijk. Op de achterkant staat de oplossing omschreven, maar hier mag je zelf gaan achter komen!

Eindbeoordeling

Black Stories kan overal mee naar toe genomen worden. Wij spelen het vaak met zijn tweetjes in de auto of als we tussendoor even iets anders willen doen. Je pakt Black Stories er namelijk makkelijk bij, ook op een verjaardag of tussendoor tijdens de vakken op school.

Wie houd er nou niet van om over mysteries na te denken, in Black Stories moet je wel out of the box kunnen denken. Het gaat van heel logisch naar dat je denkt ‘Zal dit ooit kunnen gebeuren?’. Wij raden dit spel zeker aan, zoals al eerder benoemd vinden wij het ook leuk met twee spelers, maar met een groep is het nog leuker! Het enige nadeel is dat je elke kaart maar 1 keer kunt spelen, want de oplossingen vergeet je nooit meer. Daarna is zo’n doosje toch een leuk collectors item voor in de kast!

+ Goed voor je fantasie
+ Je kunt het overal spelen
– Eenmalig te gebruiken
– Door het thema is deze versie niet voor iedereen geschikt