Eerder deze week schreven we een review en speluitleg van Keer op Keer 2. Daarin vermelde we dat het een leuk tactisch spel is. Maar wat is nou de beste tactiek om een hoge score te behalen? Wij helpen je een stukje op weg in dit artikel door vijf tips voor een hogere score met Keer op Keer 2 te geven.

1. Jokers gebruiken

De jokers zijn enorm handig als jij een keer niet goed uitkomt. Aarzel dan niet om een joker te gebruiken. Het klinkt verleidelijk om ze beter niet te gebruiken omdat je aan het eind van het spel 1 punt per ongebruikte joker krijgt. Maar.. wellicht kun jij wel een rij of kolom afsluiten waardoor jij veel meer punten ontvangt!

2. Speciale dobbelsteen, het hartje <3

Word er met de speciale dobbelsteen een hartje gedobbeld? Kies zeker in het begin van het spel deze direct! Mits je natuurlijk een open speciale dobbelsteen vakje hebt of de tegenstander deze niet kiest in zijn of haar beurt.

Met de hartjes kun je gemakkelijk veel bonuspunten scoren met kolommen die volledig zijn aangekruist. Het is mooi meegenomen als je in het begin van het spel een kolom vol hebt, vooral met de middelste rij omdat je hier een speciale dobbelsteen vakje van krijgt. Maar je hebt waarschijnlijk geen of maar een paar hartjes in het begin van het spel. Dan is hartstikke zonde als je kolommen helemaal hebt afgekruist en maar één of twee bonuspunten ontvangt met het hartje!

Later in het spel raken ook rijen vol, hiermee kun je ook hartjes bemachtigen, ga dus niet 5 keer voor de speciale dobbelsteen met het hartje! Scheelt weer een beurt!

3. Ga ook voor horizontale rijen

Het is verstandig dat je zo breed mogelijk je speelveld uitbreid. Dit is ideaal omdat je hierdoor een rij kunt afkruisen, als je de eerste bent in die rij ontvang je een bonus en wel vijf punten! Je ontvangt een speciale dobbelsteen, een hartje of een bom. Die bommen kunnen je eind van het spel heel gemakkelijk helpen om nog meer rijen en kolommen volledig af te kruisen.

4. Passen

Veel vergeten dat je ook mag passen in Keer op Keer 2, maar is dit wel verstandig? Natuurlijk als je echt niet kunt dan moet je passen. Net als in de eerste tip die beschreven is, gebruik een joker als je hier veel meer punten mee kunt verdienen. En als je maar één of twee vakjes kunt afkruisen? Ook dan moet je niet passen! Dit is namelijk weer één vakje dichterbij een overwinning!

5. Spel afronden

Je kunt als eerste klaar zijn maar dat betekend niet dat jij de hoogste score hebt behaald. Let dus goed op of het wel handig is om het spel af te ronden, jij wilt tenslotte de winnaar worden! Om niet een kleur volledig af te kruisen kun je er altijd één vakje van open laten staan, maar vergeet niet dat per ster die niet is afgekruist het wel twee minpunten oplevert!

Hopelijk helpen deze tips jou naar een hogere score met Keer op Keer 2! Delen jullie die highscore ook met ons in de reacties? Ook zijn wij erg benieuwd naar jullie tips en strategieën.

Wist je trouwens dat wij dat onze eigen highscores ook met jullie delen op onze speciale highscore pagina.