Eerder deze week behandelde we Clever al in onze review. Er wordt vaak al vaak snel gedacht dat met zo’n klein spel de geluksfactor het meeste meespeelt om het spel te kunnen winnen. Voor Clever gaat deze vlieger niet op en er zijn genoeg tips en strategieën om een hoge score te kunnen behalen.

Daarom delen wij in dit artikel onze 6 tips voor een hogere score met Clever!

1. Gelijkmatige verdeling

Zorg dat je de rijen gelijkmatig invult. Het heeft geen nut om heel veel punten te scoren in het gele vak maar de groene rij te verwaarlozen. Een eventuele vos verliest daarin veel waarde wat je een hoop punten kost aan het einde van het spel.

2. Durf ook lage cijfers te noteren

In de oranje en paarse rijen mag je zelf de cijfers invullen die gelijk staan aan het aantal punten. Het klikt dan heel interessant om hier dan alleen maar een 6 in te vullen als je die gooit, en dit is ook zeker niet altijd fout. Sterker nog als je er alleen maar 6 kan invullen moet je het zeker doen!

Praktijk leert ons echter dat je ook niet altijd 6 gooit. Het is dan niet onverstandig om ook de lage cijfers in te vullen in deze rijen. Voor de oranje rij heel handig om vulling te creëren op weg naar de bonussen die je in deze rij kan ontvangen. Voor de paarse rij nog handiger omdat je hier oplopend moet invullen. Vul je hier dus een 5 in, heb je daarna nog maar een kleine kans dat je hierna een 6 kan invullen en de vele bonussen aan het einde van de rij misloopt!

3. De juiste keuze in ronde 4

In ronde 4 start je met een keuze, ga je een bonuskruisje zetten of vul je ergens een 6 in. In de meeste gevallen kun je deze beurt het beste startte met een 6 in de paarse rij in te vullen. Zo zorg je dat je weer vanaf 1 mag gaan beginnen met invullen en levert je direct 6 punten op!

Naast de 6 in het paarse vak kun je ook kijken naar het blauwe vak om een 12 af te kruisen. Deze is ook lastig te behalen met je dobbelstenen. Welke je kiest is van de situatie afhankelijk.

4. Vul de groene rij zo snel mogelijk

In de groene rij lopen de getallen op. Probeer zo snel mogelijk in het spel de eerste 5 aan te kunnen kruisen. Als je dit namelijk doet kun je later in het spel als de keuzes minder worden je groene dobbelstenen kwijt en zo makkelijk een bonus kruisje in blauw (>1) of vos (>2) krijgen en veel punten.

5. Spaar je extra acties niet op

Het lijkt soms handig om je acties van +1 op te sparen, maar hiermee loop je het risico dat je er mee blijft zitten wat zonde is. Juist door de +1 bonus eerder in te zetten als je een goede dobbelsteen hiervoor kunt kiezen zorgt ervoor dat je nieuwe bonussen eerder vrij speelt. Het hele doel is om meer acties te kunnen doen binnen de zes rondes dan je tegenstander en zo ook meer punten te verdienen.

Als je een +1 bonus kunt vrijspelen met een +1 bonus die je al hebt is dit een win-win situatie. Zo heb je eigenlijk een gratis extra beurt!

6. Vooral veel blijven spelen

Na het lezen van deze tips zul je moeten gaan oefenen. Je bent uiteraard altijd nog steeds afhankelijk van wat er gedobbeld gaat worden. Toch zul je de strategieën en tips jezelf eigen moeten maken om ze juist uit te voeren en de combinaties goed te kunnen zien. Dit doe je alleen maar door het te gaan spelen, en dat is zeker geen straf. Naast het fysieke spel is er ook een gratis online try-out versie van 999 Games beschikbaar om te oefenen.

Hopelijk helpen deze tips jou naar een hogere score met Clever! Delen jullie die highscore ook met ons in de reacties? Ook zijn wij erg benieuwd naar jullie tips en strategieën.

Wist je trouwens dat wij dat onze eigen highscores ook met jullie delen op onze speciale highscore pagina.