Het is weer zover, het mooie weer is in ons koude kikkerlandje. Nu gaan veel van ons lekker naar het strand, maar verveel jij je ook altijd zo? Je kunt niet op je telefoon kijken want je ziet niks of hij is gloeiend heet. Dus tijd om te ontspannen met leuke gezelschapsspellen met je vrienden of familie! Wij hebben hier de 10 beste spellen voor mee naar het strand op een rijtje gezet.

Hive

: John Yianni
: Asmodee
: Huch & Friends
: Vanaf 9 jaar
: ± 10 tot 30 minuten
: Interesse? Het spel is hier te koop!

Hive is een kort spelletje voor 2 spelers. Het doel van het spel is om de bij van de tegenstander te omsingelen. Dat kan zowel met eigen stenen als ook met stenen van de tegenstander. Doordat elk insect zijn eigen bewegingsmogelijkheid heeft en er geen vast bord aanwezig is, is ieder spel weer anders.

Het enige wat er in de doos zit zijn stenen met verschillende insecten in de kleuren wit en zwart, een zak waar je de stenen makkelijk in kunt vervoeren zonder de hele doos mee te nemen en de spelregels. Ook is Hive heel eenvoudig om te leren! Ideaal voor als je een dagje met zijn 2e naar het strand gaat, zelfs na een frisse duik of met harde wind.

Dobble – Beach

: Dennis Blanchot
: Asmodee
: Zygomatic
: Vanaf jaar
: ± 10 minuten
: Interesse? Het spel is hier te koop!

Dobble Beach speel je met 2 tot 6 spelers. Bij Dobble Beach draait het om snelheid, waarneming en reflexen. Er zijn 30 kaarten waarop steeds 6 symbolen staan afgebeeld. Je kunt 5 verschillende mini-spelletjes spelen met Dobble Beach. Welke spelversie je ook speelt, je moet steeds proberen om als eerste het identieke symbool tussen twee kaarten te vinden en te benoemen.

De naam verklapt het al, deze variant van Dobble is speciaal voor het strand. De kaarten zijn namelijk waterbestendig! Om er mee te zwemmen in de zee is dan niet zo’n slim idee, maar na een duik kan dit spel meteen gespeeld worden.

Regenwormen

: Reiner Knizia
: 999 Games
: Vanaf 8 jaar
: ± 20 minuten
: Interesse? Het spel is hier te
koop!
Of huur het bij de BordspellenBieb®

Regenwormen speel je met 2 tot 7 spelers en iedereen die tot 36 kan tellen, kan meedoen! Als je aan de beurt bent, gooi je met 8 dobbelstenen. Je legt alle dobbelstenen met hetzelfde getal of met een worm opzij. Daarna gooi je met de resterende dobbelstenen en legt nu alle dobbelstenen met een ander getal opzij. Als je totaal hoger is dan 20 en je hebt ten minste één worm gegooid, mag je de steen met het betreffende getal van tafel of zelfs van een andere speler pakken!

Dobbelspellen zijn ideaal voor het strand en regenwormen neemt niet veel ruimte in. De dobbelstenen zijn wel van hout, geen natte handen dus! Als je dit echt niet wilt riskeren kun je zelf vijf standaard dobbelstenen meenemen, dan telt de 6 voor een worm.

Qwirkle – Reiseditie

: Susan Mckinley Ross
: 999 Games
: Vanaf 8 jaar
: ± 45 minuten
: Interesse? Het spel is hier te koop!

Qwirkle speel je met 2 tot 4 spelers en is geschikt voor het hele gezin. Leg tegels met verschillende symbolen of kleuren aan elkaar en scoor punten. Maak je een serie af of beëindig je het spel, dan krijg je bonuspunten.

Stenen, een zak en de spelregels.. wat wil je nog meer? De reiseditie is ideaal om mee te nemen, de stenen zijn namelijk kleiner dan het basisspel. Ook scheelt het weer in je portemonnee! Verder is de reiseditie exact hetzelfde als het basisspel Qwirkle.

Throw Throw Burrito – Extreme Outdoor Edition

: Matthew Inman, Elan Lee, Brian S. Spence
: Asmodee
: Exploding Kittens
: Vanaf 7 jaar
: ± 15 minuten
: Interesse? Het spel is hier te koop!

Throw Throw Burrito speel je met 2 tot 6 spelers en is een grappig partyspel. Het is een combinatie van een kaartspel en trefbal. In Throw Throw Burrito draait het om kaarten verzamelen, punten verdienen en burrito’s naar elkaar gooien!

Deze te gekke variant van Throw Throw Burrito is een speciaal gemaakt om buiten mee te spelen door de grote opblaas burrito’s. Doordat de kaarten extra groot zijn en waterbestendig zijn ook ideaal om mee naar het strand te nemen. Wij denken dat heel het strand in is voor een potje Throw Throw Burrito!

Jungle Speed – Beach

: Tom & Yako
: Asmodee
: Zygomatic
: Vanaf 7 jaar
: ± 30 minuten
: Interesse? Het spel is hier te koop!

Jungle Speed Beach is met 2 tot 8 spelers te spelen. Bij Jungle Speed is het de bedoeling om zo snel mogelijk al jouw speelkaarten kwijt te raken. Dit kan je doen door als eerste de totem te grijpen indien de vorm van de figuur op jouw kaart overeenkomt met de vorm op de kaart van een tegenspeler. Maar let op, want sommige figuren lijken wel hetzelfde, maar zijn net iets anders! Speciale kaarten maken het nog net iets ingewikkelder. Concentratie en snelheid zijn belangrijk.

Ook dit spel is speciale variant op het basisspel. Compact en grappig spelletje om mee naar het strand te nemen zonder dat je je zorgen hoeft te maken of je kaarten een paar spetters water overleven.

Deep Sea Adventure

: Jun Sasaki & Goro Sasaki
: Oink Games
: Vanaf 8 jaar
: ± 30 minuten
: Interesse? Het spel is hier te koop!

Deep Sea Adventure speel je met 2 tot 6 spelers. In Deep Sea Adventure ben je een onderzoeker opzoek naar een grote schat. Je bent helaas niet alleen en er liggen meer kapers op de loer. Daarnaast is het zuurstof ook niet oneindig en zul je goed in de gaten moeten houden wat andere spelers doen. Speel je safe of neem je het risico en duik je zo diep mogelijk naar de grootste schatten.

Een heel klein party spelletje om mee te nemen naar het strand, dit spel past echt in elke tas! Ook past dit thema er helemaal bij want je bent een duiker in dit spel.

Clever

: Wolfgang Warsch
: 999 Games
: Vanaf 8 jaar
: ± 30 minuten
: Interesse? Het spel is hier te koop!
Of huur het bij de BordspellenBieb®

Clever is een roll and write spel voor 1 tot 4 spelers. Tactisch dobbelspel voor het hele gezin. Dobbel en vul één van je geworpen dobbelstenen in de bijbehorende categorie in. Elke categorie levert op een andere manier punten op. Kies slim en let goed op de overgebleven dobbelstenen.

In dit dobbelspel zijn alle spelers voortdurend bezig. Daardoor blijft het spannend tot het einde! Zorg alleen dat je scoreblad niet nat word, maar dit spel kan prima voor het zwemmen of als je opgedroogd bent.

Azul – Zomerpaviljoen

: Micheal Kiesling
: Asmodee
: Next Move Games
: Vanaf 8 jaar
: ± 45 minuten
: Interesse? Het spel is hier te koop!
Of huur het bij de BordspellenBieb®

Azul – Zomerpaviljoen kun je met 2 tot 4 spelers spelen. Voltooi het onvoltooide zomerpaviljoen van wijlen Koning Manuel I om de Portugese koninklijke familie te eren! Neem diamantvormige tegels uit het aanbod op tafel en scoor de meeste punten door de tegels tactisch te plaatsen op jouw spelerbord. Door slimme keuzes te maken kun jij gebruik maken van de bonussen en daarmee het spel winnen!

Dit spel is echt helemaal in het thema met die mooie kleuren. Ben je toe aan een groot spel om mee te nemen dan is Azul – Zomerpaviljoen geschikt voor het strand. De stenen kunnen nat worden!

Keer op Keer

: Inka & Markus Brand
: 999 Games
: Vanaf 8 jaar
: ± 20 minuten
: Interesse? Het spel is hier te koop!
Of huur het bij de BordspellenBieb®

Je kunt Keer op Keer met 1 tot 6 spelers spelen. Kruis vakjes op je speelveld aan om zo snel mogelijk kolommen en gelijkgekleurde gebieden te vullen. Elke beurt kies je een gedobbelde kleur en een gedobbeld cijfer. Die combineer je, waardoor je aangrenzende vakjes van de gekozen kleur mag aankruisen. Maak steeds de juiste keuze en probeer de door de andere spelers gewenste combinatie weg te nemen. 

Net als Clever is Keer op Keer ook prima voor het strand. Keer op Keer 2 was het eerste spelletje wat wij op het strand speelde. Zorg dat je niet te veel wind hebt voor je scoreblad wegwaait!

Veel plezier op het strand! Weet jij nog een leuk spel voor op het strand? Laat het ons weten in de reacties.