Er staat ons dit jaar nog een hoop te wachten. Waar we in ons vorig artikel nog terugblikte op het afgelopen jaar kijken we nu vooruit. Welke spellen zijn er aangekondigd en staan op ons verlanglijstje? We hebben er een aantal op een rijtje gezet!

Omdat er ondertussen nog steeds spellen aangekondigd blijven worden voor 2021 zullen we dit artikel blijven updaten met spellen die wij interessant vinden.

De Dwergen van Nidavellir

: Serge Laget
: White Goblin Games
: Vanaf 10 jaar
: 2 tot 5 spelers
: Interesse? Het spel is hier te koop!
Of huur het bij de BordspellenBieb®

Hier spelen wij een beetje vals want we hebben het spel al mogen spelen en hebben in de review al verklapt dat dit een echte aanrader is. Niet verassend dus dat hij in dit lijstje voorkomt, de Nederlandse versie moet namelijk nog uitkomen.

Jij bent één van de dwergen die in Nidavellir (de thuiswereld van de dwergen volgens de Noorse mythologie). Niet zomaar een dwerg, jij bent aangewezen als gerespecteerd lid en door de koning op pas gestuurd. Er ligt namelijk gevaar op de loer, de reusachtige draak Fafnir dient verslagen te worden.

Doormiddel van het bieden op de kaarten die elke ronde op tafel komen rekruteer jij een leger. Alle dwergen behoren tot een bepaalde divisie en elke divisie scoort weer op haar eigen manier punten. Met de juiste combinaties van kaarten probeer jij een zo sterk mogelijk leger op te bouwen en heldenkaarten in je leger toe te voegen. Ondertussen wil je ook je munten upgraden door middel van het coin-building mechanisme om zo sterk mogelijk in het biedproces te zijn. Aan het einde van het spel wint de speler met de meeste punten.

Darwin’s Journey

: Simone Luciani, Nestore Mangone
: ThunderGryph Games
: Vanaf 14 jaar
: 1 tot 4 spelers

Op zoek naar interessante Kickstarter projecten viel ons oog op Darwin’s Journey. Wij hebben geen ervaring met spellen van deze makers maar werden vooral getriggerd door de illustraties van Paolo Voto. Maar zoals een wijze man ooit zei “don’t judge a book by its cover”, en daarom keken we verder.

Darwin’s Journey is een spel volgens het worker placement mechanisme. Je gaat de reis die Charles Darwin vele jaren geleden heeft gemaakt door de Galapagos Eilanden herbeleven door zijn herinneringen op te halen die bijdroegen aan de ontwikkeling van zijn evolutietheorie.

Het spel duurt 5 rondes en hierin voer je verschillende acties uit zoals het ontdekken van de eilanden, de zeeën, het verzamelen van objecten en deze schenken aan musea ten behoeve van de menselijke kennis. Door korte en lange termijndoelstellingen te behalen scoor je overwinningspunten.

Clever tot de 3e macht

: Wolfgang Warsch
: 999 Games
: Vanaf 10 jaar
: 1 tot 4 spelers
: Interesse? Het spel is hier te koop!
Of huur het bij de BordspellenBieb®

De eerste Clever, Dobbel zo Clever en de extra “challenge” scoreblokken zijn in onze collectie al te vinden. Binnenkort zal Clever: tot de 3e macht hieraan worden toegevoegd. Wij zijn groot fan van deze serie en we hadden dan ook geen seconde bedenktijd nodig voor de vraag of we deze gingen aanschaffen.

Het doel van het spel zal niet veel anders zijn dan de voorgaande versies. Werp de dobbelstenen, kies de juiste uit en vul deze in bij het bijpassend gekleurde gebied. Door juiste combinaties te maken zet je een kettingreactie in werking. Dit keer weer met nieuwe kleuren en mogelijkheden om punten te scoren. Het gaat weer een uitdaging worden om de juiste tactiek te vinden en zo hoog mogelijk punten te scoren.

Het spel is inmiddels al in de app van Clever speelbaar. Wij wachten braaf op de uitgave van 999 Games vanaf het eerste potje het “echte” gevoel te ervaren.

Everdell: Pearlbrook

: James. A. Wilson
: White Goblin Games
: Vanaf 10 jaar
: 1 tot 4 spelers
: Interesse? Het spel is hier te koop!
Of huur het bij de BordspellenBieb®

Everdell: Pearlbrook is de eerste uitbreiding op dit lijstje. Niet zo gek dat wij naar deze titel uitkijken als je weet dat Everdell één van onze favoriete spellen is. Hoe meer Everdell hoe beter … toch!?

Everdell: Pearlbrook voegt een extra speelbord toe die aansluit op de rivier en het bord nog groter maakt. In deze rivier kan jou ambassadeur de nieuwe grondstof parels bemachtigen, maar ook nieuwe boswezens en gebouwen vinden. Er zal met deze uitbreiding dus weer genoeg te ontdekken te zijn in de wondere wereld van Everdell.

Wij kunnen niet wachten tot deze op onze deurmat valt en we onze Everdell ervaring kunnen uitbreiden met Everdell: Pearlbrook!

De Crew: Missie Diepzee

: Thomas Sing
: 999 Games
: Vanaf 10 jaar
: 3 tot 5 spelers
: Interesse? Het spel is hier te koop!

Waar we in de eerste en succesvolle De Crew afreisde naar de 9e planeet gaan we dit keer een geheel andere kant op. In De Crew: Missie Diepzee duiken we naar, je raad het al, de diepzee af.

En dit gebeurd weer coöperatief, zonder dat hier uitgebreid over gecommuniceerd kan worden. Door slim om te gaan met de mogelijkheden die je hebt probeer je je medespelers iets duidelijk te maken. Leuk voor zowel de ervaren als de beginnende speler!

Wij gaan ondertussen nog even hard aan de slag met de eerste versie van De Crew om alle missies te voltooien. De Crew: Missie Diepzee wordt verwacht in April 2021.

De Verdwenen Ruïnes van Arnak

: Min & Elwen
: White Goblin Games
: Vanaf 12 jaar
: 1 tot 4 spelers
: Interesse? Het spel is hier te koop!
Of huur het bij de BordspellenBieb®

Nu we zelf niet op ontdekkingsreis mogen doen we dat maar met bordspellen. Dit keer gaan we op expeditie naar een verlaten en geheim eiland, komen we verloren artefacten tegen en nemen we het op tegen angstaanjagende bewakers. De Verdwenen Ruïnes van Arnak wordt dit jaar door White Goblin Games in het Nederlands uitgegeven, je kunt het spel hier al kopen in het Engels.

De Verdwenen Ruines van Arnak combineert twee van onze favoriete spelmechanismes, het deck-builden samen met workers placement. Bouw een goede basis van grondstoffen en ontdek alle geheimen van dit eiland. Per beurt mag je maar één actie uitvoeren, je zal hier dus goed over na moeten denken. Met de verschillende acties die je kunt doen, en de variatie in artefacten en kaarten zijn er zoveel tactische mogelijkheden dat wij verwachten een lange tijd veel plezier aan dit spel te beleven.

Carnegie

: Xavier Georges
: Quined Games
: Vanaf 12 jaar
: 1 tot 4 spelers

Wij supporten graag Nederlandse uitgevers, maar hoe leuk is het als de uitgever ook nog uit hetzelfde dorp komt. Quined Games heeft al heel wat spellen uitgebracht en heeft nu via Kickstarter Carnegie in de markt gebracht. Carnegie is geinspireerd door het leven van Andrew Carnegie. Hij is lang geleden één van ‘s werelds rijksten geworden vanwege zijn rol in de opkomst van de staalindustrie in de VS.

In Carnegie zal je als spelers werknemers werven en bedrijven uitbreiden door te investeren, produceren en transporteren. Het spel spel speelt zich af in 20 rondes, waar bij elke speler één beurt heeft per ronde. In elke ronde kies je één van die vier mogelijke acties die de andere spelers zullen volgen. Het succes van je bedrijf wordt weergeven door overwinningspunten, de gene met het meest succesvolle bedrijf is de winnaar van Carnegie.

Carnegie wordt in September 2021 verwacht, ook beschikbaar in het Nederlands!

Hansa Teutonica: Big Box

: Andreas Steding
: White Goblin Games
: Vanaf 12 jaar
: 3 tot 5 spelers
: Interesse? Het spel is hier te koop!

De winnaar van meerdere grote prijzen wordt dit jaar opnieuw uitgegeven in een big box variant. Hier kijken wij enorm naar uit. De basisversie van Hansa Teutonica staat namelijk nog niet in onze kast, maar zo hebben wji de mogelijkheid het in één keer te spelen inclusief alle uitbreidingen.

Hansa Teutonica is een zeer interactief strategiespel waar je als koopman je aanzien probeert te vergroten. Probeer nieuwe handelsroutes te verwerven en ontwikkel je handelsvaardigheden. Maar pas op, want je tegenstanders zullen dit natuurlijk proberen te blokkeren. Zo zijn er vele manieren die naar een overwinning leiden en met de big box wordt dit alleen maar meer!

Cascadia by FLATOUT GAMES — Kickstarter

Cascadia

: Randy Flynn
: Flatout Games
: Vanaf 10 jaar
: 1 tot 4 spelers

Cascadia is ook weer zo’n mooi spel met prachtig geïllustreerde dieren in combinatie met leefgebieden in de leefgebieden in Noord Amerika. Op één of andere manier heeft zo’n natuurthema een aantrekkingskracht op ons. En zo viel ons oog op Cascadia.

Cascadia is een tegel legspel, spelers bouwen om de beurt terrein en plaatsen hier wilde dieren op. Je moet een zo een zo divers mogelijk ecosysteem weten te creëren, aangezien elk dier zijn eigen wensen en leefgebied heeft.

Cascadia heeft inmiddels een succesvolle kickstarter campagne achter de rug. Je kunt je nog wel aanmelden voor een late pledge. Naar verwachting valt dit spel in augustus 2021 bij ons op de deurmat.

Calico

: Kevin Russ
: White Goblin Games
: Vanaf 10 jaar
: 1 tot 4 spelers
: Interesse? Het spel is hier te koop!
Of huur het bij de BordspellenBieb®

Of je nou een katten of hondenmens bent, Calico is voor iedereen een spel om naar uit te kijken. Calico is al een erg populair spel, en binnenkort brengt White Goblin Games de Nederlandse versie uit. Hier wachten wij met smart op.

In Calico strijdt je onderling om de mooiste en leukste quilt te maken door lapjes van verschillende kleuren en patronen te plaatsen. Maak hem zo dat ze ook de knuffelende katten weten aan te trekken. Probeer de opdrachttegels te voltooien en knopen te verzamelen door de juiste patronen te gebruiken.

De Kwakzalvers van Kakelenburg: De Alchemisten - Bordspel kopen

De Kwakzalvers van Kakelenburg: De Alchemisten

: Wolfgang Warsch
: 999 Games
: Vanaf 10 jaar
: 2 tot 4/5* spelers
: Interesse? Het spel is hier te koop!
Of huur het bij de BordspellenBieb®

Last but not least sluiten we deze lijst af met De Kwakzalvers van Kakelenburg: De Alchemisten. Een uitbreiding op het basisspel wat hier met enige regelmaat op tafel komt.

Met deze uitbreiding promoveer jij naar wonderdokter, jij bent bekend met alle kwaaltjes en kan de zelfs de moeilijkste uitdagingen in het kwakzalvers vak aan. Met je hoogwaardige apparatuur destilleer je de beste toverstoep om het lijden van je patienten te verminderen. Daarnaast ontvang je 20 nieuwe waarzeggerijkaarten en 2 nieuwe ingrediënt boeken.

De eerder uitgegeven uitbreiding hebben wij ook en spelen dit spel eigenlijk niet meer zonder. Dat verwachten wij ook met deze en zo het spel en de ervaring met Kwakzalvers alleen maar te vergroten.

* Het spel is speelbaar met 5 mensen in combinatie met de uitbreiding Kruidenheksen

Dit zijn de titels waar we momenteel naar uitkijken in 2021. Het beloofd weer een mooi bordspel jaar te worden. Ondertussen zijn wij zeer benieuwd naar wat jou spel is waar je dit jaar enorm naar uitkijkt. Laat het ons weten in de reacties!