Onlangs waren wij op zoek naar een spellenwinkel om eens te kijken of we nog wat leuke spellen konden scoren. Na even googelen kwamen we op maar liefst vier spellenwinkels die ook nog super dichtbij elkaar zaten. De spellenwinkels zitten midden in hartje Utrecht aan dezelfde gracht en wat een mazzel, Zoë woont dichtbij Utrecht. Wij besloten om daarheen te gaan en meteen alle spellenwinkels af te gaan op 1 dag en waar wij het beste gevoel bij hadden ook daadwerkelijk wat te kopen. Hieronder lees je hoe wij het hebben ervaren om deze vier spellenwinkel te bezoeken!

Spellenwinkel – NeverNeverLand

Toen wij via Google Maps opzoek waren naar deze spellenwinkel, konden we het niet erg duidelijk vinden. Dit komt omdat de voorgevel niet erg uitstraalt dat dit een spellenwinkel is. Maar binnen zie je dit zeker wel, het ziet er geordend uit met alle spelletjes, puzzels en spelaccessoires netjes in kasten opgeborgen. Het personeel was vriendelijk, ook meteen bij binnenkomst even dag zeggen is altijd een pluspunt! Achterin zag het er wat rommelig uit en als er meerdere mensen staan kun je niet ‘lekker even rondneuzen’. Je kunt in de winkel vragen naar een bepaald spel maar ook via de site kun je een formuliertje invullen! Dit is een toegankelijke winkel voor iedereen.

: neverneverlandutrecht.nl
: Oudegracht 202, 3511 NR Utrecht

Spellenwinkel – Het Lab

De winkel is ruim opgezet en dat is fijn. Het is leuk dat het een authentieke ouderwetse sfeer heeft behouden. Bij binnenkomst netjes begroet door het vriendelijke en behulpzame personeel. Op de foto’s die online te vinden zijn lijkt er meer aanbod te zijn dan er uiteindelijk fysiek in de winkel aanwezig was. De voorraad in de spellen waar wij van houden is beperkt en de winkel richt zichzelf meer op magic en miniaturen. Dat is natuurlijk een groot pluspunt als je daar naar opzoek bent.

De website is onoverzichtelijk en een overzicht van het aanbod of een echte webwinkel is er niet. Wel lijken ze erg actief in het organiseren van evenementen in hun winkel die dan wel weer duidelijk staan aangegeven op de website. Kortom een leuke winkel voor de magic en miniaturen fans, maar voor een regulier spel kun je beter een andere winkel naar binnen stappen.

: lab-monkey.nl
: Oudegracht 207, 3511 NH Utrecht

Spellenwinkel – The Joker

The Joker hadden wij het minste gevoel bij. Dit komt omdat dit een klein winkeltje is met een tafel in het midden van de winkel en daar om heen staan alle spellen. Aan deze tafel werd een spel gespeeld met een medewerker, het rook meteen al bij binnenkomst heel erg muf. Ook kon je doordat er rond de tafels mensen zaten, niet rustig even rondneuzen bij alle spellen. Medewerker zei geen gedag, dus we hadden eerst überhaupt geen idee bij wie de winkel hoorde. Hierna hielp hij wel netjes een volgende klant die binnenkwam. Wel een leuk idee dat een spel eerst gedemonstreerd kan worden voor je het koopt! Ze hebben een werfkelder waar je spelletjes kunt spelen tijdens openingstijden.

: the-joker.nl
: Oudegracht 230A, 3511 NT Utrecht

Spellenwinkel – Subcultures

Bij Subcultures zijn wij ondertussen vaker geweest. Dit is voor ons dan ook een hele fijne spellenwinkel waar wij heel lang kunnen rondneuzen opzoek naar een nieuw spel. Er zijn allemaal kasten kris kras op elkaar gezet met heel veel spelletjes erin en dit maakt het sfeervol. Je kunt hier allerlei soorten spelletjes vinden waaronder ook wargames. Maar ze hebben ook hobby items zoals lijm en verf. In de werfkelder zijn allerlei larp items te koop. Hier hebben wij zelf verder niks mee, maar de kelder ziet er in ieder geval goed uit! Je word er vriendelijk geholpen door het personeel en hun kunnen je ook goed helpen wanneer je specifiek opzoek bent naar een spel. Je kunt eventueel ook een spel bestellen en dit kan zelfs online!

De volgende spelletjes hebben wij hier gekocht tot nu toe;
– Saboteur ‘Het Duel’
– Carcassonne
– Machiavelli Deluxe

Na de eerste keer zijn wij in het systeem gezet met enkel onze naam te noemen, hierdoor kun je bij elke aankoop 10% korting krijgen. Korting is altijd welkom! Hierdoor komt de prijs vaak hetzelfde of net iets goedkoper uit dan bijv. bol.com, een fysieke winkel steunen door daar een spelletje kopen is natuurlijk ook mooi meegenomen.

: subcultures.nl
: Oudegracht 183, 3511 NE Utrecht

Ben jij al naar één of meerdere van deze spellenwinkels geweest? Zo ja, welke winkel sprong er voor jouw uit? Heb je nog een leuk spel gekocht? Laat het weten in de reacties!