Bij een geslaagde bordspellenavond kunnen snacks niet ontbreken. Een belangrijke eis aan de snacks is dat het geen vlekken op je waardevolle bordspel achterlaat. Wij helpen je een zetten de beste snacks tijdens een bordspelavond voor je op een rijtje!

1. Snoepgroente

Lekker en ook nog eens hartstikke gezond! Snoepgroente gaan ideaal samen met het spelen van bordspellen. Het assortiment is tegenwoordig flink uitbreid met worteltjes, komkommers, paprika etc.

Ook lekker in combinatie met een gezonde hummus of tzatziki dip! Wel een beetje opletten met de snoeptomaatjes, die kunnen vervelende vlekken achterlaten.

TIP: Combineer je schaaltjes snoepgroente met een potje Point Salad!

2. Wrap hapjes

Wraps zijn bij ons ook een favorietje! Meest bekend is de combinatie met zalm en roomkaas, maar er zijn natuurlijk nog veel meer variaties mogelijk! Probeer het is met carpaccio of een vegetarische variant met gegrilde groente.

TIP: Snij de wrap in stukjes en steek er een prikkertje in.

3. Fruit

Nog een gezonde tip, fruit! Heb je wat meer voorbereidingstijd kun je een lekkere fruitsalade maken maar ook druiven of blauwe bessen zijn erg makkelijk en lekker. Perfect voor de warme zomeravonden die er weer aan zitten te komen.

Onze favorieten zijn druiven, aardbei of gesneden appel!

TIP: In het geval van “grote” stukken fruit zoals een appel bijvoorbeeld is het aan te raden deze eerst in stukjes te snijden.

4. Sushi

Voor de één is het een complete maaltijd, voor de andere een snack. Wat ons betreft kan het allebei! Het allerbeste aan sushi als snack is dat iedereen het met stokjes eet (voor sommige al een hele uitdaging). Geen vieze handen dus! Pas wel een beetje op met de sojasaus.

TIP: Perfect te combineren met het spel Sushi Go (Party)!

5. Popcorn

Popcorn alleen geschikt tijdens de film? Echt niet! Popcorn is ook een goede snack tijdens het spelen van een bordspel. Makkelijk zelf te maken maar tegenwoordig ook kant-en-klaar beschikbaar in alle denkbare smaken.

Vermijd wel de kaas of paprika varianten, hier zit vaak een kruidig laagje op die je vette vingers geven. Dat gaan je speelkaarten niet leuk vinden!

6. Noten

Geen gezouten of gesuikerde noten, want dat gaat niet samen met bordspellen. Noten zoals: amandelen, walnoten, cashewnoten, hazelnoten, pistachenoten, pecannoten, macadamia noten en pinda’s zijn ideaal voor in een schaaltje op tafel. Ook nog eens een gezonde tip, althans je moet niet alleen heel het schaaltje opeten.

Verder nog een aantal tips voor jullie!

Wel behoefte aan een grote borrelplank? Zet deze dan klaar op je salontafel als je gasten arriveren. Klets gezellig bij en geniet van heerlijke hapjes en ga daarna pas aan tafel met de bovenstaande snacks zodat jouw spellen niet de dupe zijn! Wel even handjes wassen 😉

Begin met dobbelspellen waarbij spelers enkel hun eigen scoreblad kunnen ‘vies’ maken met hun vettige vingers. Zo kun je alsnog beginnen met een spelletje en snacks op tafel!

Kun je de m&m’s, maltesers of andere chocoladelekkernijen niet weerstaan? Eet dan wel in één keer het schaaltje of beter gezegd de hele zak op, kun je daarna meteen je handen wassen (Dat zou Zoë als optie kiezen)!

Wij zijn erg benieuwd naar jouw favoriete bordspel snack is! Laat het ons weten in de reacties.