Je hoeft niet altijd alles nieuw te kopen. Mits het spel compleet en in goede staat is zijn bordspellen prima geschikt om tweedehands op de kop te tikken. Daarom behandelen we vandaag de vijf beste plekken voor het (ver)kopen van jouw tweedehands spellen.

1. Marktplaats

Marktplaats is de grootste en meest bekende tweedehands markt van dit lijstje. Wanneer je specifiek opzoek bent naar een spel kun je deze hier waarschijnlijk wel vinden. Ook is het handig om te zoeken in je directe omgeving om die extra verzendkosten te kunnen besparen. Als je gewoon wat wil rond zoeken naar die ene parel die nog in je collectie mist wordt het onoverzichtelijk. Er is een hoop aanbod maar een hoop daar van zijn spellen als Monopoly of Mens erger je niet.

2. Bordspelmania

Bordspelmania is het grootste Nederlandse bordspelforum van Nederland. Hier hebben ze naast een leuke fanatieke bordspelcommunity ook een online markt ingericht. Deze is speciaal ingericht voor de koop en verkoop van tweedehands spellen. Het aanbod varieert van een gehele collectie opruiming tot aan specifieke spellen of onderdelen. Het grootste voordeel van dit forum is dat het vrijwel allemaal liefhebbers zijn. Je kunt er dus bijna wel vanuit gaan dat er altijd netjes met het spel is omgegaan en het helemaal compleet is.

Om deze pagina te kunnen zien heb je wel een (gratis) account nodig. Om te voorkomen dat er incidentele verkopers zich aanmelden mogen nieuwe forumleden niet verkopen op de markt. Dit is pas mogelijk na verloop van tijd. Het is onbekend hoe actief je moet zijn voor je mag handelen.

3. Facebook Marketplace

Facebook heeft ook een eigen marketplace ingericht die steeds populairder aan het worden is. Het is een beetje vergelijkbaar met de normale marktplaats. Je kunt de advertenties filteren op je directe omgeving. Voordeel wat wij ervaren met de Facebook marketplace zijn, dan kan je hier toch wat makkelijker en sneller doorheen scrollen. Je ziet veelal advertenties met stapels spellen voorbij komen. Dit maakt het voor het zoeken naar een specifiek spel wat lastiger.

4. Facebook groepen

We blijven even bij Facebook. Er bestaat namelijk ook nog zoiets als Facebook groepen. Er zijn ook speciale groepen speciaal voor de koop en verkoop van tweedehands spellen. Met bijna 6000 leden is “Bordspel Koop, Ruil & Verkoop” momenteel de grootste. Dagelijks komen er wel nieuwe advertenties bij die je op je timeline voorbij ziet komen. Wij zijn hier al meerdere keren geslaagd en spellen worden vaak voor leuke prijzen aangeboden.

Er zijn ook andere groepen met hetzelfde doeleinde zoals “Bordspellen Vraag & Aanbod” (2700 leden) of “Bordspellen Marktplaats Nederland” (2800 leden). Vaak zie je hier wel hetzelfde aanbod voorbij komen.

Voor deze groepen dien je wel eerst een verzoek in te dienen voor je de pagina daadwerkelijk te zien krijgt. Deze worden vaak vrij snel geaccepteerd door de andere leden.

5. Kringloopwinkels

Voor de verkoop ben je hier aan het verkeerde adres maar ben je op zoek naar een leuke deal kan een kringloopwinkel bij jou in de buurt wel eens uitkomst bieden. Het is altijd weer een verassing wat het aanbod is en zeker in een grote druk bezochte kringloop varieert dat snel. Meestal zijn de prijzen laag en steun je ook nog eens een goed doel met je aankoop! Er zit niet altijd wat voor je tussen maar ben je in de buurt en heb je tijd, zal ik zeker even langs lopen.

Weet jij nog een geschikte plek voor de (ver)koop van tweedehands spellen die wij niet hebben benoemd? Laat het ons dan weten in de reacties!