Naast de verschillende soorten bordspellen hebben we ook te maken met verschillende soorten bordspelers. De ene is sociaal meer geaccepteerd dan de ander, maar we zullen er allemaal mee moeten dealen. Bekijk hieronder de lijst van de zes verschillende type bordspelers die we allemaal wel eens zijn tegengekomen.

De uitbundige winnaar

Iedereen vind het leuk om te winnen. De uitbundige winnaar vind het wel heel erg leuk om te winnen. Hij of zij schroomt dan ook niet om dit aan iedereen kenbaar te maken en de felicitaties in ontvangst te nemen tot vervelend aan toe! Ook als hij of zij de ronde daarna verloren heeft zal de uitbundige winnaar altijd terugvallen op de eerdere winst.

De slechte verliezer

Er zit altijd wel iemand bij die slecht tegen zijn of haar verlies kan Vaak dezelfde persoon als de uitbundige winnaar. Het zal nooit de schuld van de persoon zelf dat hij of zij verloren heeft. De slechte verliezer zal ook geen felicitaties geven richting de winnaar. Het is tenslotte toch oneerlijk gegaan.

Tevens oppassen dat aan het einde van het spel of net voor het einde het bord niet word omgegooid.

De strateeg

Wanneer “De Strateeg” aan zet is kun je rustig wat drinken gaan inschenken, de hond uitlaten of een aflevering van je favoriete Netflix serie kijken. De Strateeg gaat namelijk pas zijn strategische masterplan uitdenken op het moment dat iedereen geweest is. Er zal dan ook niets gebeuren voordat alle daarop volgende scenario’s zijn uitgedacht en nogmaals zijn heroverwogen.

Het beste is om maar gewoon te accepteren dat deze beurt langer gaat duren.

De zelfverzekerde

Het is volgens de zelfverzekerde een eer dat jullie met hem of haar een spelletje mogen spelen. De score staat echter aan het begin van de avond al vast. Niemand blijft gespaard en de zelfverzekerde gaat er met de winst vandoor … althans dat denkt hij zelf!

Het is natuurlijk extra leuk om er nog even in te wrijven aan het einde van het spel dat hij of zij toch niet gewonnen heeft. Vaak zal je worden uitgedaagd voor een revanche.

De snacker

De meeste zijn gekomen voor een bordspel avond, de snacker zeker niet! Want als de snacks op tafel komen gaat de snacker pas echt los. De schaaltjes moeten zo snel mogelijk leeg. Hij of zij zal zich niet schamen om de laatste snack van de schaal te eten en daarna met vette vingers verder te spelen.

De dagdromer

Ondanks dat het lijkt of de dagdromer luistert terwijl jij je nieuwe spel aan het uitleggen bent zal hij er nooit helemaal met zijn gedachten bij zijn. Het is namelijk het ideale moment om even na te gaan denken over hele andere zaken.

Vaak ook de persoon die in ronde 6 nog vraagt wat dat ene kaartje nou ook alweer betekend. Zelfs als deze al twee keer eerder is uitgelegd.

De valsspeler

Wanneer de behoefte om te winnen zo groot is en je geen waarde hecht aan de regels of aan je medespelers val je in de categorie valsspeler. Een valsspeler zal er alles aan doen om te winnen. Kaartjes verstoppen, een extra stap vooruit of de bank willen zijn om het voor jezelf wat makkelijker te maken.

Herken jij jezelf of een vriend/vriendin hierin? Of heb je nog een toevoeging op bovenstaande lijst dan horen wij dat graag in de reacties.