De maand juni is voorbij gevlogen en wij hebben een hele hoop nieuw spellen aangeschaft. Omdat we vorige maand zijn begonnen met het artikel ‘Onze spel aankopen van de maand mei’ die hier te lezen is. Dachten we om dit vaker te doen mits we een hoop spellen gekocht hebben in één maand. We vertellen kort waar wij het gekocht hebben, wat het spel inhoud en als laatst hoe vaak wij het tot nu toe hebben gespeeld. Wij vertellen je in dit artikel welke spellen wij hebben aangeschaft in de maand juni.

Nieuw gekocht bij bol.com

We trapte 1 juni meteen af met wel zes nieuwe spellen! Hiervoor kochten we eerst ‘Select’ op bol.com, want toen liep er een mooie actie dat je uit heel veel spellen kon kiezen die weer een stuk goedkoper waren met ‘Select’. Wij betaalde €115,70 en als je deze spellen nu bij bol.com in je winkelmandje stopt is het €140,70. bol.com heeft vaker acties omtrent spellen, houd het in de gaten!

Just One

Just One is een coöperatief gezelschapsspel. Vind de beste aanwijzing om je medespeler te helpen en wees origineel. Tijdens dit spel probeer je samen met de andere spelers zoveel mogelijk mysterieuze woorden te raden. Vind de beste aanwijzing om je medespeler te helpen en wees origineel want identieke aanwijzingen worden geschrapt.

: Interesse? Het spel is hier te koop!

Just One stond al wat langer op ons lijstje maar had geen haast omdat we met corona toch geen spelletjesavonden konden organiseren. Onlangs hebben wij het met 5 spelers gespeeld en het was echt heel erg leuk, zelf vinden wij het leuker dan 30 seconds!

Azul Zomerpalviljoen

Azul Zomerpaviljoen is de derde, stand-alone, uitgave binnen de spellenreeks Azul. Voltooi het onvoltooide zomerpaviljoen van wijlen Koning Manuel I om de Portugese koninklijke familie te eren. Neem diamantvormige tegels uit het aanbod op tafel en scoor de meeste punten door de tegels tactisch te plaatsen op jouw spelersbord.

: Interesse? Het spel is hier te koop!

Alle drie de Azul’s konden wij door de bol.com actie met korting scoren, we vroegen jullie op Instagram welke Azul nou het leukste was en daaruit kwamen we op Zomerpaviljoen. Dit spel pakken wij er graag bij en is dus al heel vaak op tafel gekomen, ook leuk met 2 spelers!

Splendor

In Splendor kruip je in de huid van een rijke handelaar. Je gebruikt je rijkdom om mijnen en transportmiddelen te verwerven en kunstenaars te rekruteren om van edelstenen prachtige juwelen te maken. In het spel Spendor verzamel en investeer je de juiste edelstenen.

: Interesse? Het spel is hier te koop!

Splendor hadden wij eigenlijk eerder moeten aanschaffen, wat een heerlijk spel voor tussendoor! Ook Splendor is deze maand al vaak op tafel gekomen.

Jaipur

Word jij de beste handelaar van de Maharadja? Zorg dat je aan het einde van de ronde rijker bent dan je tegenspeler en win! Het kaartspel Jaipur is een handelsspel voor 2 personen en bestaat al vele jaren (sinds 2009), maar is nu door Space Cowboys opnieuw uitgebracht in een kleinere verpakking.

: Interesse? Het spel is hier te koop!

Dit spel was de laatste tijd razend populair, omdat wij vaak met 2 spelers spelen vonden wij het wel weer tijd voor een leuk en voor tussendoor 2 persoonsspel! Nog niet mega vaak op tafel gekomen, tot nu toe drie keer.

Patchwork

Probeer zoveel mogelijk lapjes op je dekentableau te leggen. Zorg niet alleen dat het lapje past, maar houd ook rekening met de tijd die het inpassen kost en de inkomsten die het in knopen genereert. 

: Interesse? Het spel is hier te koop!

Patchwork stond al zo lang op ons lijstje, maar vonden we simpel weg te duur om te kopen. Wel hadden we al vaker gezegd, zodra Patchwork in de aanbieding is kopen wij het. Al heel vaak online gespeeld en dan nu ook in het echt!

Carcassonne: Kathedralen & Herbergen #1

Uitbreiding op het bekende legspel. Speel Carcassonne nu ook met zes spelers! Deze uitbreiding bevat een flink aantal nieuwe tegels, waaronder tegels met herbergen en kathedralen. Wegen met een herberg zijn twee punten per tegel waard, maar alleen als de weg is afgebouwd.

: Interesse? Het spel is hier te koop!

Het was tijd voor onze eerste uitbreiding van Carcassonne en het is een aanrader! Carcassonne: Kathedralen & Herbergen #1 is al een aantal keer op tafel gekomen en werd zeer gewaardeerd door andere waarmee wij dit speelde. Ook ideaal voor 2 spelers!

Nieuw gekocht bij Kruidvat

Ben of in je toevallig in de Kruidvat? Snuffel altijd even tussen de spelletjes, hier zitten af en toe leuke spelletjes tussen voor een goedkoper prijsje! Zo hebben wij Catan ‘Het Dobbelspel’, Carcassonne Junior en dus een Exit Escape Room gevonden.

Exit – De Onheilspellende Villa

Het uitdagende coöperatieve escape room-spel! Ontsnap uit een onheilspellende villa. Probeer binnen anderhalf uur alle puzzels op te lossen en alle codes te breken. Alleen dan lukt het jullie om uit de angstaanjagende villa te ontsnappen. Logisch nadenken en doorzettingsvermogen zijn vereist om dit spel tot een goed einde te brengen.

: Interesse? Het spel is hier te koop!

Dit spel hebben wij nog niet gespeeld, maar het staat binnenkort op de planning met vrienden! We zagen nog in een andere Kruidvat een andere Exit variant, niet elke Kruidvat heeft dus hetzelfde aanbod!

Nieuw gekocht bij CrowdFinder.be

Ik weet niet meer hoe we op deze website terecht kwamen maar hier kun je allerlei spellen kopen, die net iets goedkoper zijn dan bij andere webshops. Je kan op CrowdFinder.be verschillende winkelaanbiedingen vinden. Deze worden aangevuld met mogelijke groepsaankopen waar er geen winkelaanbieding van wordt geplaatst. Wij ontdekte dat ze ook beschadigde spellen verkochten, toen overlegde we en dachten we ‘waarom ook niet?’, toffe spellen die we nog graag wilde maar wij redelijk duur vonden. Er staat wat voor schade het spel heeft en je kunt eventueel foto’s opvragen.

Rovers van de Noordzee

Rovers van de Noordzee speelt zich af in het tijdperk van de Vikingen. De spelers zijn krijgers die indruk proberen te maken op de hoofdman door argeloze nederzettingen te overvallen. Er is roem te behalen in de strijd, zelfs al val je in de handen van de Walkuren! Stel een bemanning samen, sla voorraden in en reis naar het noorden om nederzettingen te plunderen.

: Interesse? Het spel is hier te koop!

Dit spel heeft een kleine beschadiging aan een hoek op de zijkant en kostte ons maar €30,00. Je kunt dus als je twijfelt wat voor beschadiging het spel heeft of hoe erg het is foto’s opvragen. Rovers van de Noordzee hebben wij tot nu toe 1 keer kunnen spelen maar dit word zeker meer gespeeld.

Unlock! #7 Epische avonturen

Het zevende deel van de zeer spannende coöperative kaartspelreeks Unlock brengt je drie nieuwe avonturen. In Unlock! 7 Epische Avonturen kun je je aan de volgende nieuwe avonturen wagen: De Zevende Vertoning, De Zeven Testen van de Draak en Missie 07.

: Interesse? Het spel is hier te koop!

Dit spel wilde wij graag eens uitproberen omdat wij het de laatste tijd enorm veel voorbij zien komen. Unlock! heeft een kleine deuk in de hoek en kostte ons €20,00. Wij zijn er nog niet aan toegekomen om Unlock! te spelen, we twijfelen of we het met zijn 2e willen spelen of met vrienden.

Watergate

In dit spel duiken twee spelers in dit legendarische schandaal. Als adviseur van Nixon probeer je met alle middelen het vol te houden tot aan het einde van de ambtstermijn, terwijl de andere speler als eindredacteur van de krant genoeg bewijs probeert te vinden om Nixon te laten aftreden. Wie zal winnen in deze spannende race tegen de klok?

: Interesse? Het spel is hier te koop!

Watergate is wel echt flink beschadigd aan de doos, verder niet het spel zelf. Wij betaalde voor Watergate €17,00. Tot nu toe maar één keer gespeeld, het was leuk maar we weten niet zo goed of het na tien keer spelen nog steeds hetzelfde effect heeft. Daarom zullen wij dit spel maar één keer in de zoveel tijd erbij pakken.

Dominion

In Dominion probeer je tijdens het spel een zo sterk mogelijk deck te formeren, zodat jij aan het einde van het spel de meeste punten hebt. De kaarten in je deck rouleren steeds van je trekstapel naar je hand, waarna ze naar je aflegstapel gaan. Als je trekstapel leeg is, schud je je aflegstapel, zodat je weer een nieuwe trekstapel hebt. Elke beurt mag je 1 actie uitvoeren en 1 aankoop doen. 

: Interesse? Het spel is hier te koop!

Dominion was bij Crowdfinder een gloednieuwe onbeschadigde aankoop. Zoë wilde Dominion al super lang, maar vond het erg duur voor alleen maar kaarten. Bij Crowdfinder was het €36,00, toch een paar euro goedkoper dan in andere webshops. Nog niet kunnen spelen omdat we telkens nieuwe spellen erbij pakte die minder tijd innemen om te leren.

Nieuw gekocht bij Spellenwinkel ‘Vlieg-er-uit’

We gingen samen een dagje naar Maastricht, in welke stad wij ook zijn we bezoeken bijna altijd wel een spellenwinkel. We waren al een tijdje opzoek naar Keer op Keer 2, maar dit spel was overal uitverkocht tot dat de nieuwe levering precies op het goede moment binnenkwam. We scoorde Keer op Keer 2 in Maastricht!

Keer op Keer 2

Vervolg op het populaire en super verslavende dobbelspel. Kruis vakjes op je speelveld aan om zo snel mogelijk kolommen, rijen en gelijk gekleurde gebieden te vullen. Elke beurt kies je een gedobbelde kleur en een gedobbeld cijfer. Die combineer je, waardoor je aangrenzende vakjes van de gekozen kleur mag aankruisen.

: Interesse? Het spel is hier te koop!

Keer op Keer 2 hebben wij er al vaak bij gepakt, dit spel is zelfs al een aantal keer gespeeld op het strand. Als je van dobbelspellen houd dan is Keer op Keer 2 zeker een aanrader!

Nieuw gekocht bij bol.com

Jeffrey ontving een bol.com cadeaukaart! Er was eigenlijk geen twijfel meer mogelijk. Het spel die wij allebei graag wilde hebben verkochten ze natuurlijk ook bij bol.com.

Sagrada

Neem dobbelstenen en gebruik de hulpmiddelen van de Sagrada om zorgvuldig je meesterwerk in gebrandschilderd glas te maken. Elke speler bouwt een glas-in-loodraam door een raster met dobbelstenen op zijn spelersbord te bouwen. Elk bord heeft een aantal beperkingen aan de kleur of tint (waarde) van de dobbelsteen die daar kan worden geplaatst.

: Interesse? Het spel is hier te koop!

Sagrada hebben wij tot nu toe vijf keer gespeeld, telkens lekker in de tuin met het mooie weer. Ook heeft Zoë het twee keer solo gespeeld. Het spel bevalt ons erg goed en vult onze spellenkast goed aan!

Nu weer even dimmen met spelletjes kopen! Wat voor mooie spel aankopen hebben jullie gedaan? Laat het ons weten in de reacties.