We zitten inmiddels al over de helft van 2020. We hebben dit jaar al een aantal leuke spellen voorbij uitgebracht zien worden, maar gelukkig is er ook nog het een en ander om naar uit te kunnen kijken. Wij blikken alvast vooruit en hebben de spellen waar wij het meest naar uitkijken op een rijtje gezet.

Mariposas

: Elizabeth Hargrave
: White Goblin Games
: Vanaf 10 jaar
: 2 tot 5 spelers

Als je de naam Elizabeth Hargrave ziet staan zou er een belletje kunnen gaan rinkelen. Nog niet zo lang geleden bracht ze haar eerste spel uit, en dat was een groot succes genaamd Wingspan. Laat dat spel nu net één van onze favorieten zijn! Toen wij hoorde dat zij nog een spel ging uitbrengen waren we zeer benieuwd.

Het spel heeft als thema een vlindertrek in Mexico. Misschien niet het meest spannende onderwerp op het eerste gezicht maar dat zelfde gevoel hadden wij destijds ook met het thema vogels. Je speelt Mariposas over verschillende seinzoenen.  Elke speler krijgt steeds meer beurten per seizoen: eerst krijg je 4 beurten in de lente, daarna 5 beurten in de zomer en tot slot 6 beurten in de herfst. Na elk seizoen worden de punten geteld. De speler met de meeste overwinningspunten aan het einde van de herfst, wint het spel.

Wanneer die exact uitgegeven wordt door White Goblin Game is nog niet bekendgemaakt, maar ergens in 2020 moet dit gaan gebeuren.

Everdell

: James A. Wilson
: White Goblin Games
: Vanaf 12 jaar
: 1 tot 4 spelers

Everdell is niet een “nieuw” spel, het is al in andere landen uitgegeven. Wij hebben het geduld gehad en wachten op de Nederlandse uitgave. Bij ons gaat eigenlijk altijd de voorkeur naar een Nederlandse uitgave tenzij het niet anders kan of geheel taal onafhankelijk is.

De artwork spreekt ons als eerste aan, de doos, de vormgeving. Het spel verdiende niet voor niets een plekje ons artikel over de mooiste artwork. Maar dat is niet het enige, Everdell is een dynamisch bouw- en worker placementspel en dat klinkt als muziek in onze oren. Na alle positieve reviews gelezen te hebben over dit spel zijn wij heel nieuwsgierig geworden en kunnen niet wachten op dit spel zelf te gaan testen!

Pendulum

: Travis Jones
: 999 Games
: Vanaf 12 jaar
: 1 tot 5 spelers

Pendulum komt uit de koker van Stonemaier Games, die zou je weer kunnen kennen van titels als Wingspan, Tapestry, Scythe. Dat ze kwaliteit leveren hebben ze dus wel bewezen, en als er dan een nieuw spel van SM Games wordt aangekondigd is dat er zeker één om in de gaten te houden.

In Nederland wordt deze titel uitgegeven door 999 Games. De exacte datum houden ze helaas nog even geheim. Er raakt steeds meer bekend over dit spel maar het blijft toch nog wat geheimzinnig. De makers beloven ons een unieke speelervaring waar de huidige tijd de belangrijkste grondstof is, en je geen beurten hebt. De winnaar zal degene zijn die hier het best mee kan omgaan. Wat we ieder geval al wel weten dat het een flinke doos zal gaan worden gezien het aantal onderdelen.

Pandemic Legacy – Seizoen 0

: Matt Leacock & Rob Daviau
: Z-MAN Games
: Vanaf 14 jaar
: 2 tot 4 spelers

Pandemic is onder vele heel populair, en met name de Legacy serie (Season 1 staat op #2 in de overall BGG rating) doet het erg goed. Kortgeleden is er ook een Seizoen 0 aangekondigd, en om dit spel te spelen hoef je de andere seizoenen niet gespeeld te hebben!

Het spel speelt zich af in de Koude Oorlog, een tijd wat wij erg interessant vinden. Tijdens Pandemic Legacy Seizoen 0 zijn de spelers CIA agenten die de wereld rondreizen om Sovjet-agenten te neutraliseren, specifieke doelen te vervullen en geheimen aan het licht te brengen.

De verwachtte releasedatum van Pandemic Seizoen 0 is 23 Oktober 2020.

Nova Luna

: Uwe Rosenberg, Corné van Moorsel
: White Goblin Games
: Vanaf 8 jaar
: 1 tot 4 spelers

Dit was zo’n spel waar we al wel eens naar gekeken hebben en vaak voorbij zagen komen op Instagram. Even is er nog twijfel geweest om hem al te bestellen maar dat is er destijds niet van gekomen. Gelukkig word die ook in het Nederlands uitgebracht en hier wachten we nu op. Wel hebben we ons zelf nu de belofte gedaan dat als die uitkomt we hem dan dit keer wel kopen.

Uwe Rosenberg heeft in het verleden al laten zien dat hij een meester is in bordspellen, en ook enkele van zijn hand staan tussen onze favorieten. Nova Luna is Latijn voor nieuwe maan. In elke ronde van dit abstracte tegellegspel moet je opnieuw je toekomst plannen. Ontwikkel een nieuwe strategie om slim om te gaan met datgene wat het maanwiel je biedt.

Dit zijn onze titels waar we momenteel voor in 2020 naar uitkijken. Hopelijk wordt er op korte termijn nog meer aangekondigd zodat we deze lijst kunnen aanvullen. Ondertussen zijn wij zeer benieuwd naar wat jou spel is waar je dit jaar nog enorm naar uitkijkt. Laat het ons weten in de reacties!