Het is weer bijna Valentijnsdag en wat is er dan leuker om met z’n tweeën een leuk spel te spelen. We hebben voor dit jaar de keus makkelijker voor je gemaakt en onze favorieten op een rijtje gezet. En weet je wat nog het allerleukste is? Ze blijven ook na Valentijnsdag leuk om te spelen!

Tegenwoordig bieden veel spellen ook een variant aan voor 2 spelers. We hebben ons echter in dit artikel proberen te focussen op spellen die speciaal voor 2 spelers gemaakt zijn. Om de keuze stress iets minder te maken voor onszelf hebben we hieronder onze favorieten in willekeurige voorkeur genoteerd.

Patchwork

: Uwe Rosenberg
: 999 Games
: Vanaf 8 jaar
: ± 15 tot 30 minuten
: Interesse? Het spel is hier te koop!

Korte omschrijving van het spel:

In Patchwork probeer je door middel van het leggen van lapjes je eigen speelbord zo vol mogelijk te krijgen. Ieder lapje is anders en bevat een aantal knopen die het genereert op het moment dat je een bepaald punt passeert en de kosten in knopen en/of tijd. Het is belangrijk hier de juiste balans in te vinden. Je wilt namelijk op het moment dat je met je tijdsteen aangekomen bent op het laatste vakje zoveel mogelijk knopen in bezit hebben en zo min mogelijk lege vakjes op je dekentableau.

Waarom wij het zo leuk vinden:

Patchwork zag er op het eerste gezicht misschien wat saai en oubollig uit maar het heeft ons verbaasd! Het spel is eenvoudig te leren maar heeft genoeg diepgang en tactische uitdagingen om het leuk te houden.

Naast het originele spel hebben wij ook Patchwork Doodle gespeeld. Een Roll & Write variant die ook het benoemen waard is. Lees hier onze review over Patchwork ‘Doodle’!

7 Wonders ‘Duel’

: Antoine Bauza & Bruno Cathala
: Repos Production
: Vanaf 10 jaar
: ± 30 minuten
: Interesse? Het spel is hier te koop!

Korte omschrijving van het spel:

7 Wonders Duel is een opzichzelfstaande variant van het populaire 7 Wonders. De Duel versie speelt zich ook af in drie tijdperken waarin je door kaarten te trekken de mogelijkheid hebt om je beschaving uit te bouwen. Je kan dit doen door je leger te versterken, de wetenschap te ontwikkelen of grondstoffen binnenhalen om uiteindelijk wonderen te kunnen bouwen. Je kunt het spel vroegtijdig beëindigen door een wetenschappelijke overwinning of een militaire overwinning. Wanneer dit niet gebeurd en je het derde tijdperk hebt uitgespeeld zal de speler met de meeste overwinningspunten er met de winst vandoor gaan.

Waarom wij het zo leuk vinden:

Door de drie manieren hoe je het spel kan winnen is het opletten geblazen. Continu moet je de acties van je tegenstander in de gaten houden en je eigen strijdplan hierop aan kunnen passen. Het ziet er in het begin misschien wat overweldigend uit al die verschillende kaarten maar na 2 á 3 potjes ben je hier overheen. Door de diepgang en herspeelbaarheid verdient deze titel in onze ogen om in dit lijstje te staan. Lees ook hier onze volledige review over 7 Wonders ‘Duel’.

Codenames ‘Duet’

: Vlaada Chvátil & Scot Eaton
: White Goblin Games
: Vanaf 10 jaar
: ± 15 tot 30 minuten
: Interesse? Het spel is hier te koop!

Korte omschrijving van het spel:

Codenames Duet is de 2 spelers variant van het spel Codenames. Samen met je partner ga je aan de slag de juiste spionnen te contacteren en hierbij de huurmoordenaars te ontwijken. Je weet alleen niet van elkaar met welke spionnen je contact moet leggen. Door middel van één woord als aanwijzing proberen jullie de 15 verschillende spionnen in maximaal 9 beurten te ontmaskeren uit de 25 woorden die op tafel liggen. Je moet de spionnen dus zoveel mogelijk proberen te linken met elkaar om ze allemaal te contacteren.

Waarom wij het zo leuk vinden:

Je bent continu samen bezig om met zo min mogelijk beurten alle spionnen te contacteren. Het is erg leuk om erachter te komen hoe iemand denkt en zo woorden bij elkaar brengt. Wanneer het te makkelijk begint te worden zit er ook nog een missieblok inbegrepen. Hiermee krijg je extra regels zoals een bepaald aantal beurten of een maximaal aantal fouten. Zo blijft het spel een lange tijd uitdagend! Lees ook hier onze volledige review over Codenames ‘Duet’.

Boonanza: Al Caboon – Kaartspel

: Uwe Rosenberg
: 999 Games
: Vanaf 12 jaar
: ± 60 minuten
: Het spel is helaas uitverkocht.

Korte omschrijving van het spel:

Boonanza: Al Caboon is een variant op het spel “Boonanza”. In deze variant is het mogelijk gemaakt het spel te spelen met 1 of 2 spelers. Er doen alleen wel maffiabazen mee namelijk Al Caboon, Don Corleboon en Joe Boonano.

De bedoeling is dat je zoveel mogelijk bonen gaat verbouwen op je bonenvelden echter probeert de bonenmaffia hier een stokje voor te steken. Zij kunnen kaarten bij je stelen of pakken ze de bonen die jij misschien wel nodig hebt.

Waarom wij het zo leuk vinden:

Boonanza – Al Caboon wordt omgeschreven als een tactisch kaartspel. Echter zijn wij van mening dat er toch ook wel een hoop geluk bij komt kijken. Als je dit weet is dat niet erg en is het winnen van je tegenstander maar zeker ook van de bonenmaffia een grote uitdaging. Des te leuker is het als jij er aan het eind van het spel vandoor gaat met de winst.

Saboteur: Het Duel

: Frederic Moyersoen
: 999 Games
: Vanaf 8 jaar
: ± 30 minuten
: Interesse? Het spel is hier te koop!

Korte omschrijving van het spel:

In Saboteur: Het Duel ga je samen een op zoek naar de goudstukken. Je kan hierbij profiteren van elkaars gangenstelsel of de ander in de weg zitten met een sabotagekaart. Zorg er ieder geval voor dat jij als eerste bij het goud bent om deze te claimen en het spel over 3 rondes te winnen.

Waarom wij het zo leuk vinden:

Je speelt dit spel tegen elkaar maar ook met elkaar. Samenwerken en op het juiste moment de andere in de weg zitten zonder dat je jezelf in de vingers snijdt. Elk potje is anders en het speelveld veranderd continu. Daarnaast is het ook makkelijk mee te nemen op reis door het handzame formaat!

Dit zijn onze favorieten van het moment. Heb jij andere suggesties of een spel die we met z’n tweeën echt moeten proberen laat het ons dan zeker even weten in de reacties!