Wij vinden het leuk om van alles te delen omtrent bordspellen. Nu dachten wij, laten we eens onze spellen delen die wij deze maand gekocht hebben. We vertellen kort waar wij het gekocht hebben, wat het spel inhoud en als laatst hoe vaak wij het tot nu toe hebben gespeeld.

Tweedehands via bordspelmania.nl

Wij kijken eens in de zoveel tijd op bordspelmania bij ‘in de aanbieding’. Begin mei kwamen we een interessante forum post van meerdere spellen tegen en daar hebben wij de volgende 3 spellen kunnen scoren voor €15,-.

De Vorsten van Catan

Spelers bouwen straten, dorpen en steden, en bouw je deze uit met verschillende ontwikkelingskaarten. Met actiekaarten kun je verschillende voordelen verdienen, maar ook de andere speler aanvallen of dwarszitten.

: Het spel is helaas uitverkocht.

Wij hebben eerder wel eens de Duel variant gespeeld, maar sinds wij het spel zelf in bezit hebben is De Vorsten van Catan nog niet op tafel geweest. Snel maar eens doen!

Lost Cities ‘Rivalen’

Bouw expedities door kaarten van laag naar hoog neer te leggen. Leg in je beurt een kaart in het midden of start een veiling. De winnaar van een veiling mag kaarten uit het midden voor zich neerleggen. Weddenschapskaarten kunnen de waarde verdubbelen!

: Interesse? Het spel is hier te koop!

Lost Cities ‘Rivalen’ is al vaak op tafel gekomen, goede aankoop geweest! Erg leuk spel, ook zeker met 2 spelers. Ben je geïnteresseerd? Dan kun je hier onze review lezen.

Brains ‘Toverdrank Breinbreker’

Solitair puzzelspel met 5 moeilijkheidsgradaties. Gebruik de correcte hoeveelheid van de juiste ingrediënten om de puzzels op te lossen.

: Interesse? Het spel is hier te koop!

Dit spel was meer van ‘Hey, dat lijkt mij ook wel wat om eens solo te proberen’. Tot nu toe één keer erbij gepakt om uit te proberen. Het was prima, maar ik twijfel wanneer de 2e keer komt.

Tweedehands via Facebook

Wij waren op zoek naar o.a. Caverna ‘Duel’ en besloten zelf een oproep te plaatsen op Facebook in Bordspel Koop, Ruil & Verkoop en Gezelschapsspellen markt. Hier scoorde wij voor €7,- Caverna ‘Duel’.

Caverna ‘Duel’

Twee dwergenleiders die met elkaar concurreren en proberen zo waardevol mogelijk onderkomen voor hun stam te bouwen. Daarbij houw je door een berg en richt je grot na grot in met woonruimtes en andere locaties. Om alle gewenste ruimtes te kunnen bouwen, moet je graan, vlas en bouwmateriaal verzamelen.

: Interesse? Het spel is hier te koop!

Dit spel bevalt ons erg goed en is dus ook al vaker op tafel geweest. Heerlijk tactisch 2 spelers spel en kost ook minder moeite om op te zetten dan Caverna of Argicola.

Wil je weten waar je tweedehands spellen het beste kan kopen? Bekijk dan dit artikel over ‘De vijf beste plekken voor het (ver)kopen van tweedehands spellen‘.

Nieuw gekocht bij Spellenwinkel ‘Subcultures’

Het was weer eens tijd om onze favoriete bordspellenwinkel ‘Subcultures’ in Utrecht te bezoeken. Hier zijn we geslaagd! De volgende vier spellen hebben wij hier gekocht.

Clever

Dobbel en vul één van je geworpen dobbelstenen in de bijbehorende categorie in. Elke categorie levert op een andere manier punten op. Kies slim en let goed op de overgebleven dobbelstenen.

: Interesse? Het spel is hier te koop!

Dit spel is niet meer te missen in onze spelletjeskast. Wat kan een spel toch verslavend zijn, vooral bij Zoë bevalt Clever heel goed. Iets met steeds een highscore willen verbeteren, haha.

7 Wonders Duel – Uitbreiding Pantheon

7 Wonders Duel Pantheon is een uitbreiding voor het spel 7 Wonders Duel. Met de inzet van de Goden van het Pantheon kun je het verloop van het spel veranderen en sterke krachten ontketenen.

: Interesse? Het spel is hier te koop!

Tot nu toe hebben wij pas één keer met de uitbreiding gespeeld en dat is voor herhaling vatbaar. We weten 100% zeker dat deze uitbreiding vaker op tafel komt!

Railroad Ink – Diepblauwe editie

Gooi de dobbelstenen en teken routes op je speelbord. Creëer netwerken door uitgangen met elkaar te verbinden en scoor daarmee punten aan het einde van het spel. Maak het spel uitdagender met één van de twee ingesloten uitbreidingen. 

: Interesse? Het spel is hier te koop!

Net als Clever komt Railroad Ink echt heel vaak op tafel sinds wij het hebben aangeschaft. Met de vier basis dobbelstenen is het leuk, maar ook beide uitbreidingen zijn aan te raden. Het duurt niet lang en speelt lekker weg!

Wingspan

Als vogelliefhebber probeer je de beste leefomstandigheden voor de vogels in je opvangcentrum te creëren. Elke vogel breidt in één van zijn leefgebieden een ketting van krachtige combinaties uit. Deze leefgebieden richten zich op verschillende groeifactoren: voedsel pakken, eieren leggen en nieuwe vogelkaarten trekken. 

: Interesse? Het spel is hier te koop!

Soms stel je een bepaald spel uit om aan te schaffen, dat was bij ons Wingspan. Is dat nou wel leuk met vogels? Maar toen wij in de winkel stonden en we hoorde dat het vandaag geleverd zou worden, waren we toch verkocht. Even ergens een ijsje wezen halen en toen werden we netjes gebeld dat ze Wingspan binnen hadden gekregen. Nog geen seconde spijt van gehad! Ja, dat wij het nu pas in ons bezit hebben.

Nieuw gekocht bij bol.com

Nadat we een cadeaukaart van bol.com vonden, lag blijkbaar al jaren in een kastje.. was de keus snel gemaakt. We kochten de uitbreiding van Wingspan ‘Europa’ bij bol.com!

Wingspan – Uitbreiding Europa

In deze eerste uitbreiding op Wingspan vergroten we de blik op de wereld door de vele, prachtige en uiteenlopende vogels uit Europa toe te voegen. Deze vogels hebben allerlei nieuwe eigenschappen die de interactie tussen de spelers vergroten of nieuwe acties aan het einde van een ronde toevoegen. 

: Interesse? Het spel is hier te koop!

We hoorde dat Wingspan en ook de uitbreiding heel hard liep in de winkels en er pas later dit jaar weer een druk komt. Ook omdat we Wingspan al zo leuk vonden, kon de uitbreiding niet op zich laten wachten! Enkel hebben wij nog geen tijd gehad om met deze uitbreiding te spelen!

Wat voor mooie spel aankopen hebben jullie gedaan? Laat het ons weten in de reacties.